Over de blog

1 maand The DinosaurGirl

De eerste maand van de The DinosaurGirl is voorbij gevlogen.
In deze blogpost vertel ik meer over de blog en de richting die ik op wil.

Hoe kwam ik op de naam voor de blog?

Dit antwoord bevat een spoiler voor Jurassic Park III. Maar ik ga er eigenlijk van uit dat je deze film uit 2001 wel gezien heb.

In Jurassic Park III wordt Alan Grant ‘the dinosaurman’ genoemd door het zoontje van Ellie Sattler. En zo kwam ik op het idee om mijn blog The DinosaurGirl te noemen. Ik heb nog heel even gedacht aan The Dinosaurwoman, omdat ik in januari 40 wordt. Maar mijn man en ik vonden dat meer een naam voor een superheld van Marvel. The DinosaurGirl dus.
De ondertitel was eerst ‘Honey, dr. Grant said that’s a bad idea!’ Dit roept Paul Kirby naar zijn ex-vrouw als die met een megafoon naar hun zoon en haar vriend roept.
Van de week heb ik daar ”Honey, dr. Grant said that’s a blog idea!’ van gemaakt.

Waar kwamen de eerste bezoekers vandaan?

De meeste bezoekers kwamen zoals verwacht uit Nederland.
Op de tweede plaats staat de Verenigde Arabische Emiraten. Daar kijk ik echt van op. Daarna volgt de Verenigde Staten (ik denk vanwege de mensen die ik op Twitter volg), China, Nepal, België, Finland en 1 bezoeker uit het Verenigd Koninkrijk.
Volgens Google Search Console kwamen er ook bezoekers uit Taiwan, Indonesië, Oekraïne en Maleisië.

Op welke zoektermen werd mijn blog gevonden?

Ik kreeg toevallig kuch een mailtje van Google Search Console Team en zo kwam ik achter de zoekwoorden die sommige bezoekers naar mijn blog brachten. Mijn eerste gedachte? ‘Ehm, juist ja..’ krabbelt achter oor

  • engste film ooit (Logisch, mijn eerste blogbericht)
  • wordpress reacties uitschakelen (huh??)
  • dinosaurus vleeseter (Mijn stukje over Albertosaurus, hopelijk vond de bezoeker deze blogpost leuk)
  • “seo” google (Hmm, heel apart)
Een screenshot van de zoekwoorden

Al met al niet slecht, denk ik zo. Ik heb eerlijk gezegd geen idee, dit is namelijk voor het eerst dat ik SEO heel serieus neem. Ik had voor een week SEO Yoast ingeruild voor RankMath. Dat was een gevalletje van: Dr. Grant said that’s a bad idea. Ferdy Korperhoek had het erover in een vlog en ik dacht: “Dat moet ik ook hebben.” Maar na een weekje kwam ik tot de conclusie dat SEO Yoast veel lekkerder werkt en veel makkelijker is in gebruik.

Welke webhosting gebruik ik?

Ik heb de hosting voor dit blog en het blog van mijn man (The Tankpainter.nl) onder gebracht bij Antagonist. Ik had daar zo’n tien jaar geleden een website bij hen en na wat omzwervingen ben ik weer bij deze webhosting teruggekomen. Ik vind het een geweldig bedrijf, hun handleidingen zijn zo geschreven dat een leek er ook mee vooruit kan en ze durven anders te zijn. Dat hebben ze deze maand nog laten zien door niet mee te doen aan Black Friday: Waarom wij Black Friday overslaan.

Waar wil ik heen met The DinosaurGirl?

Ik ben dit blog gestart om mijn kennis over dinosaurussen op te frissen en te delen met lezers met dezelfde interesse. Of met bezoekers die even een totaal ander blog wil lezen, want volgens mij zijn er niet veel blogs met dit onderwerp.
Mijn eerste plan is om twee keer week te bloggen, op dinsdag en op donderdag. Dit gaat al een maandje goed en dat is best wel bijzonder voor mij. Meestal ben ik namelijk niet zo strikt.
Hier en daar zal ik wat afwijken van het dinosaurus-onderwerp. Er waren nog veel meer diersoorten uit die tijd. Deze dieren worden geen dinosaurus genoemd omdat de wetenschap dat zo afgesproken heeft. Een dinosaurus-achtig dier die in het water leefde, was een zwemmend reptiel. Een dinosaurus-achtig dier die kon vliegen was een vliegend reptiel. Maar dat maakt ze voor mij niet minder interessant.
Sinds deze week staan er affliliate links van Linkpizza op. Ik wil op deze manier iets bijverdienen met mijn blog. Ik hoop dat deze links niet storend zijn, want het laatste wat ik wil is van mijn blog een reclamezuil maken.
Om nog beter gevonden te worden en voor een project (samen met mijn man) in de nabije toekomst ben ik gestart met de Cursus Basisprincipes van Online Marketing van Google Digitale Werkplaats.

Mijn voortgang van de cursus

Ik ben erg blij met mijn blog en ik heb in een korte tijd een hoop geleerd. Hopelijk vinden jullie dit blog-onderwerp ook interessant.

2 Comments